Samla lån

…och sänk din lånekostnad!

Genom att samla dina lån och krediter via en bank eller med hjälp av en låneförmedlare kan du sänka din månadskostnad väsentligt. Allt fler svenskar tar mindre lån från olika långivare vilket ofta leder till onödigt höga kostnader och en ränta som snabbt skjuter i taket.

Om du har flera lån hos olika banker har du troligtvis olika räntor på lånen som allt för ofta är mycket höga. Genom att samla dina lån och krediter kan du inte bara sänka räntan – du undviker troligtvis även dolda kostnader – som avi- och fakturaavgifter. När du väl har gjort dig av med dina lån så kommer du dessutom få en bättre kreditvärdighet vilket kommer underlättar för framtida lån och kreditprövningar.

Om du bara har en låneförmedlare att förhålla dig till blir det enklare att hålla koll på ekonomin – därför rekommenderar vi att du samlar alla dina lån!

Hur gör jag för att samla mina lån?

Det kan verka knepigt och konstigt att ansöka om ett nytt lån för att spara pengar. Tanken är helt enkelt att du tar ett större lån för att täcka alla dina mindre lån och krediter. Genom att ta det större lånet kan du betala av alla andra lån och på så sätt bara vara skyldig en långivare; vilket, i sin tur, innebär att du endast betalar en räntesats och en uppsättning avgifter och kostnader.

Innan du ansöker om ett samlingslån är det ett par saker du behöver föra, framför allt att noggrant gå igenom din ekonomi.

  • Hur ser den ut idag?
  • Vad är den totala summan av ditt lånebelopp?
  • Hur mycket betalar du i ränta och avgifter varje månad?
  • Har du andra villkor och avtal som kostar dig för mycket?

Se till att du inte missar eventuella mindre lån, som avbetalningsköp eller kreditkortsskulder och lägg upp en tydlig och heltäckande plan för dig själv.

Först när du har full översikt över din ekonomi kan du börja jakten på ett kreditlån att samla alla dina lån med. Och stressa inte med denna biten av processen då du kan skada din ekonomi ytterligare om du missar ett lån eller ett kreditutrymme.

Jämför lån hos låneförmedlare innan du samlar lån

Det du behöver göra sedan är att ansöka om ett lån som motsvarar totala summan av ditt nuvarande lånebelopp. Som nämnt finns det många låneförmedlare som erbjuder samlingslån idag. Gå igenom dessa och bilda dig en uppfattning om vilken förmedlare som kan ge dig mest förmånliga villkor. Beroende på hur din personliga situation ser ut, kan du få olika villkor.

För att underlätta för våra besökare har vi samlat en lista på de bästa långivarna för den som ska samla sina lån här nedan. Vi uppmanar dig att besöka varje aktör och att du detaljerat jämför de olika villkoren för att hitta det samlingslån som passar dig bäst. Värt att nämna är att det även finns långivare som betalar ut lån på kvällar eller helgdagar, kika därför in villkoren kring detta om det är ett behov som finns för ditt lån. 

LångivareLånebeloppEff.årsräntaDirektlänk
Klara Lån1 000 - 200 00013%Ansök
Lumify2 000 - 20 0003,29%Ansök
Monetti2 000 - 20 00061-1135%Ansök

OBS! Du får som oftast svar inom 24 timmar efter det att du ansökt om ett samlingslån

Få hjälp med att samla lån

Idag finns det många låneförmedlare och banker som hjälper dig med att samla dina lån. Behöver du få hjälp med att samla lån finns det även kalkylatorer och guider som gör allt för att förenkla processen för dig. Det finns även låneförmedlare som hjälper dig jämföra olika långivare. Naturligtvis kan du även vända dig till ett proffs, exempelvis en redovisningsbyrå som Universalekonomi.se, som kan hjälpa dig med din privat- och företagsekonomi.

Tänk bara på att du alltid har det slutgiltiga ansvaret över din ekonomi. Därför bör du inte bara tacka ja till hjälp och stöd om du inte vet att du kan lita på aktören som erbjuder hjälpen.

Samla lån och få bäst ränta

Låneförmedlarna tipsar även om hur du kan få ner din ränta, så att lånet blir så förmånligt för dig som möjligt. Olika låneförmedlare tittar på olika parametrar när det gäller just räntan, därför kan det vara svårt att säga vad som kan hjälpa dig sänka räntan – då detta som sagt kan skilja sig hos låneförmedlarna. Men det finns generella tips som kan hjälpa dig!

  • Räntan sätts utifrån din kreditvärdighet, och när låneförmedlare sätter räntan tittar de på flera olika parametrar, bland annat om du har nuvarande lån, eventuella betalningsanmärkningar, tidigare kreditupplysningar, betalningsförmåga, inkomst, utgifter samt anställningsform.
  • När du går från provanställd till tillsvidare-anställd sänks din kreditrisk och ger en positiv indikation att du är benägen att betala av ditt lån.
  • Använd låneförmedlare för att få erbjudanden från olika banker. När du ansöker om att samla lån hos olika banker för att jämföra räntan tas en kreditupplysning varje gång – vilket sänker din kreditvärdighet. Om du istället ansöker via en låneförmedlare så tas det bara en kreditupplysning och du får erbjudanden från flera olika banker samtidigt – enklare att jämföra!

Använd ett kreditlån till att samla alla dina lån

Kreditlån är mindre lån som kan liknas vid en kombination av krediter och lån. Du får helt enkelt ett visst belopp utbetalat till dig som du sedan kan spendera som du vill – i detta fall på att betala av dina andra lån och därmed samla dina lånekostnader under ett tak.

Kreditlån är, överlag, säkrare och mer pålitliga än SMS-lån. Fast det finns fortfarande risker med att ta ett kreditlån, risker som du måste vara införstådd med. Dessutom genomförs alltid en kreditprövning på alla ansökande och är din ekonomiska situation inte stark nog för att leva upp till kraven så kommer din ansökan att nekas.

Med det sagt har du ofta en större möjlighet att få ett samlingslån med dålig ekonomi och betalningsanmärkningar, framför allt jämfört med vanliga konsumentlån. Detta eftersom samlingslån ska underlätta för dig och minska dina månatliga kostnader vilket också leder till att dina betalningsmöjligheter stärks.

Varför bör man samla sina lån och krediter?

Att samla sina lån är något man gör för att hjälpa sig själv. Ett samlingslån gör det nämligen lättare att betala tillbaka sina skulder då man bara har ett enda lån och inte flera mindre lån utspridda bland olika förmedlare.

Viktigast av allt är att man kan sänka sina lånekostnader markant genom att samla lånen. Istället för att betala ränta och avgifter till flertalet aktörer behöver du bara betala avgifter till en aktör. För många som har flera lån kan ett samlingslån sänka månadskostnaden med flera tusenlappar.

Samla lån med betalningsanmärkningar

Det finns låneförmedlare som erbjuder samlingslån för dig som har betalningsanmärkningar i nuläget. Men det beror också på vilken typ av betalningsanmärkning du har. Om du vill samla dina lån och har betalningsanmärkningar brukar det finnas krav från låneförmedlaren att du ska ha en fast månadslön över ett visst belopp samt varit skuldfri i minst 6 månader.

I slutändan är det upp till varje enskild långivare att utvärdera din situation och dina betalningsmöjligheter. Det finns med andra ord inga garantier på att du kan samla lån med en betalningsanmärkning.

Är du osäker på hur dina möjligheter ser ut råder vi dig att kontakta låneförmedlare och fråga dem direkt. Du kan också läsa mer om samlingslån med betalningsanmärkningar här på denna webbplats.

Kan jag samla andra typer av lån?

Det går att samla alla typer av lån – blancolån, privatlån, billån, fordonslån, reselån, avbetalningsköp, kortbetalningar m.m. Dessutom finns det stora möjligheter för företagare att ta bra företagslån via utvalda aktörer  – tänk bara på att villkoren för ett företagslån ofta skiljer sig från villkoren för ett privatlån!