Samla lån

och sänk dina månadskostnader

Genom att samla dina lån och krediter via en bank eller med hjälp av en låneförmedlare kan du sänka din månadskostnad väsentligt.

Om du har flera lån hos olika banker har du troligtvis olika räntor på lånen som kan vara onödigt höga. Genom att samla dina lån och krediter kan du inte bara sänka räntan – du undviker troligtvis även dolda kostnader – som avi och fakturaavgifter. Dessutom, när du har gjort dig av med dina lån så kommer du få en bättre kreditvärdighet.
Om du bara har en låneförmedlare att förhålla dig till blir det enklare att hålla koll på ekonomin!

Hur gör jag för att samla mina lån?

Det kan verka knepigt och konstigt att ansöka om ett nytt lån för att spara pengar. Det första du behöver göra är att noggrant gå igenom din ekonomi, hur ser den ut idag? Vad är den totala summan av ditt lånebelopp? Se till att du inte missar eventuella mindre lån, som avbetalningsköp eller kreditkortsskulder. Lägg upp en plan för dig själv.

Jämför lån hos låneförmedlare innan du samlar lån

Det du behöver göra sedan är att ansöka om ett lån som motsvarar totala summan av ditt nuvarande lånebelopp. Som nämnt finns det många låneförmedlare som erbjuder samlingslån idag. Gå igenom dessa och bilda dig en uppfattning om vilken förmedlare som kan ge dig mest förmånliga villkor. Beroende på hur din personliga situation ser ut, kan du få olika villkor.
När du har ansökt hos långivare får du oftast svar inom 24 timmar.

Få hjälp med att samla lån

Idag finns det många låneförmedlare och banker som hjälper dig med att samla dina lån. Behöver du få hjälp med att samla lån finns det även kalkylatorer och guider som gör allt för att förenkla processen för dig. Det finns även låneförmedlare som hjälper dig jämföra olika långivare. Naturligtvis kan du även vända dig till ett proffs, exempelvis en redovisningsbyrå som Universalekonomi.se, som kan hjälpa dig med din privat- och företagsekonomi,

Samla lån och få bäst ränta

Låneförmedlarna tipsar även om hur du kan få ner din ränta, så att lånet blir så förmånligt för dig som möjligt. Olika låneförmedlare tittar på olika parametrar när det gäller just räntan, därför kan det vara svårt att säga vad som kan hjälpa dig sänka räntan – då detta som sagt kan skilja sig hos låneförmedlarna. Men det finns generella tips som kan hjälpa dig!

  • Räntan sätts utifrån din kreditvärdighet, och när låneförmedlare sätter räntan tittar de på flera olika parametrar, bland annat om du har nuvarande lån, eventuella betalningsanmärkningar, tidigare kreditupplysningar, betalningsförmåga, inkomst, utgifter samt anställningsform.
  • När du går från provanställd till tillsvidare-anställd sänks din kreditrisk och ger en positiv indikation att du är benägen att betala av ditt lån.
  • Använd låneförmedlare för att få erbjudanden från olika banker. När du ansöker om att samla lån hos olika banker för att jämföra räntan tas en kreditupplysning varje gång – vilket sänker din kreditvärdighet. Om du istället ansöker via en låneförmedlare så tas det bara en kreditupplysning och du får erbjudanden från flera olika banker samtidigt – enklare att jämföra!

Samla lån med betalningsanmärkningar

Det finns låneförmedlare om erbjuder samlingslån för dig som har betalningsanmärkningar i nuläget. Men det beror också på vilken typ av betalningsanmärkning du har. Om du vill samla dina lån och har betalningsanmärkningar brukar det finnas krav från låneförmedlaren att du ska ha en fast månadslön över ett visst belopp samt varit skuldfri i minst 6 månader.

Kan jag samla andra typer av lån?

Det går att samla alla typer av lån – blancolån, privatlån, billån, fordonslån, reselån, avbetalningsköp, kortbetalningar m.m. Dessutom finns det stora möjligheter för företagare att ta bra företagslån via utvalda aktörer  – tänk bara på att villkoren för ett företagslån ofta skiljer sig från villkoren för ett privatlån!