Kreditkort

Vi ska här berätta om skillnaden mellan ett kreditkort och ett kreditlån som denna sida går ut på att berätta mer om. Ett kreditkort är faktiskt mer likt ett kreditlån än vad man kan tro. Ett kreditkort fungerar på precis samma vis som ett kreditlån, du ansöker om en kredit hos lånegivaren som ger dig en limit som finns tillgänglig för att disponeras. Likheten här är att du enbart betalar ränta för den summa som du faktiskt nyttjar, dvs inte hela beloppet som krediten består av.

Skillnaden mellan snabblån och kreditkort / Kreditlån

Om du tar ett snabblån så får du en förutbestämt kredit som du direkt ifrån start betalar ränta på och du får tillgång till hela beloppet på ditt konto omgående. Ett kreditkort & kreditlån fungerar som så att du får ett konto hos lånegivaren med din kredit som då finns tillgänglig att nyttjas när du än önskar. Fördelen som är med kreditkort är att det oftast erbjuds upp till 55 dagar räntefri kredit. Vilket betyder och går ut på att du kan nyttja beloppet som finns disponibelt på kreditkortet och så länge du återställer saldot genom att betala tillbaka inom 55 dagar så betalar du ingen ränta på beloppet. Ett perfekt alternativ att ha som ”säkerhet” med pengar som finns tillgängliga om något oväntat skulle dyka upp.

Använd kreditkort som buffert

Många svenskar har idag ingen buffert på sparkontot och står därmed handfallna om en oväntad större kostnader dyker upp. Det är vanligt att ansöka om ett kreditkort för att använda som buffert ifall just såna händelser skulle uppstå. Då har du ett tillgängligt belopp att använda på ditt kreditkort och så länge du betalar tillbaka det inom 55 dagar så betalar du som sagt ingen ränta eller avgifter över huvud taget.

Tänk på att också skydda dig mot förlorad inkomst genom en gedigen inkomstförsäkring. De flesta facken erbjuder inkomstförsäkringar och du kan läsa mer om de allra bästa på Tryggvi.se – som erbjuder opartiska rekommendationer av försäkringar.

Hitta rätt kreditkort

För att hitta bästa kreditkortet så krävs det att du noga jämför kreditkorten med varandra. Sidan www.bästakreditkortet.se har samlat alla utgivarna av kreditkort på en och samma sida, tillsammans med tillhörande recensioner på respektive lånegivare. Här kan du enkelt utifrån dina valda preferenser hitta just det kreditkort som passar dit och ditt behov bäst!

Det första du ska göra innan du börjar leta efter ett nytt kreditkort är att utvärdera dina behov då kreditkort erbjuder olika fördelar och förmåner beroendes på hur du använder kortet. Det finns exempelvis bensinkort för de som kör mycket bil, resekort för de som flyger ofta och mer traditionella kreditkort för vardagliga inköp. Genom att välja ett kort som matchar dina utgifter kan du maximera de bonusar och förmåner du får tillgång till.