Sveriges bästa låneförmedlare

En låneförmedlare tar en kreditupplysning och använder uppgifterna hos olika banker för att få fram det bästa erbjudandet för dig. Förr gick vi till en bank och ansökte om ett lån. Idag går vi direkt till en låneförmedling och låter de sköta jämförelse och förhandling. Vi har sammanställt en topplista över över Sveriges bästa låneförmedlare 2020*.

Sveriges bästa låneförmedlare för privatlån 2023

Jämför låneförmedlare

LåneförmedlareJämförHögsta belopp
Advisa39600 000 kr
Zmarta30600 000 kr
Sambla40600 000 kr
Zensum28600 000 kr
Lendo35600 000 kr
Enklare500 000 kr
Consector600 000 kr
Compricer600 000 kr
MyLoan500 000 kr
Direkto500 000 kr

Låneförmedlare för privatlån

Idag finns det i närheten av 50 långivare i form av banker & kreditinstitut som är ivrig på att låna dig pengar. Låneförmedlarna i listan kontaktar tillsammans upp till 40 olika långivare. Låneförmedlaren sammanställer resultatet och du kan enkelt ta ställning till vilken ränta, avgifter och återbetalningstid. När du jämfört resultatet kan du välja det erbjudande som passar dig och din situation bäst. Att använda en låneförmedlare är alltid gratis för dig som konsument. Det beror på att låneförmedlaren tar betalt av banken och inte konsumenten. För att låneförmedlaren ska få betalt för sin tjänst krävs det att konsumenten tecknar avtalet via låneförmedlarens tjänst. Därför kan det ibland kännas som att låneförmedlaren ringer en gång för mycket när du använder deras tjänst. Det finns även låneförmedlare som aldrig ringer upp dig.

Önskar du mer information om några av Sveriges största låneförmedlare kan vi rekommendera denna jämförelse av Advisa och Lendo som satts ihop av ekonomiska experter med stor insikt i den svenska lånebranschen.

Endast en kreditupplysning

Har du många kreditupplysningar får du högre ränta hos banken. Varje kreditupplysning hos UC påverkar dina möjligheter att få ett bra lån. Ska du ta ett privatlån kan det vara smart att använda en låneförmedlare istället för att själv ansöka hos varje bank eller långivare. På så sätt registreras enbart en kreditupplysning och din kreditvärdighet behåller hög nivå. Anledning till att kreditvärdigheten påverkas när du ansöker om ett lån är att det indikerar på att du ofta behöver låna pengar och på så sätt är risken att låna dig pengar högre. Därför får du högre ränta.

Jämför lån mellan 5 000 – 600 000 kr

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, ibland kallas det blancolån eller konsumtionslån. Den gemensamma nämnaren för privatlån är att du kan låna upp till 600 000 kr utan kontantinsats. Det innebär i praktiken att om du behöver lägga en kontantinsats till lägenhet kan du göra det utan borgensman som säkerhet.

Vilka långivare jämförs?

Swedbank, SEB, ICA-Banken, IKANO Bank, MedMera Bank, Forex, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, re:member, SevenDay Bank, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Instabank, Credento, Konsumentkredit, Brocc, Lendify, Fellow Finance, Nystart Finans, Wasa Kredit, Nordax, Avida, BYAX, Rebilla, Credway, Credigo, Balanzia, Bigbank, Lån & Spar Bank, MoneyGo, Cashbuddy, Moank, Risicum, BRAbank och Euroloan.

Vad krävs för att låna pengar?

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 10 000 kr eller pension.
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

Företagslån

Är du istället i behov av ett företagslån för verksamheten så finns det ett flertalet inriktade låneförmedlare som är specialiserade på just företagslån. När det gäller att få ett företagslån eller kredit så ställs även krav på kreditvärdighet i form av UC-kontroll. Dock finns det förmedlare som även erbjuder företagslån med betalningsanmärkning. Kika gärna in på länken bredvid för att läsa mer om dessa aktörer.

Renovera med ett kreditlån

Idag väljer många att ta ett kreditlån för att finansiera renoveringsprojekt, ombyggnader och tillbyggnader. De flesta seriösa långivarna godkänner lån för renoveringsprojekt, många låter dig även låna till ditt trädgårdsprojekt. Tänk bara på att sätta en plan och budget för renoveringen innan du ansöker om ett lån så att du inte tar ett för stort eller litet lån.