Vad kan man använda ett kreditlån till?

Fördelen med ett kreditlån är att det är så mångsidigt och går att använda till så passa mycket. När du har beviljats ett kreditlån så har du fri tillgång till att använda beloppet precis som du vill och när det behövs. Dessutom betalar du bara ränta på de belopp som används, som om du inte använder lånet behöver du heller inte betala något, till skillnad från exempelvis ett snabblån.

För att ge dig en bättre förståelse för hur ett kreditlån kan användas har vi samlat några av de vanligaste användningsområdena i listan här nedan.

Oväntade utgifter

Oväntade utgifter är den absolut vanligaste orsaken till att personer ansöker om ett kreditlån. Det kan vara allt från en missad räkning eller en tvättmaskin som gått sönder till ett tandläkarbesök som man inte var försäkrad för.

Det går snabbt att ansöka om ett kreditlån och ofta godkänns man redan samma dag. Därmed behöver man inte ansöka om lånet förrän man behöver det.

För stora kostnader

Många använder även kreditlån för stora utgifter i livet. Det är till exempel vanligt att man finansierar renoveringar med ett kreditlån och många använder denna låneform till att laga bilen, köpa nya däck och andra större kostnader kopplade till hem och fordon.

Det blir också allt vanligare att man ansöker om kreditlån för att finansiera begravningar. I Sverige har alla rätt till en begravning, men om man vill kosta på sig lite extra för en familjemedlem eller någon som stått en nära kan ett lån hjälpa till på traven. Du kan läsa mer om vad man har rätt till och hur man kan finansiera en begravning på begravningsbyrå.se.

Som buffert

Som sagt betalar man endast för de belopp man använder och man kan behålla sitt lån så länge man vill. Därför finns det ganska många som ansöker om lån som de sedan har som en buffert för att skydda sig när oväntade utgifter uppstår.

Du förstår säkert att det kan vara skönt att ha en extra 50 000 kronor (eller mer) att tillgå precis när som helst.

För att dryga ut kassan

Slutligen kan man använda sitt kreditlån till att dryga ut sin lön. Det är inte alltid helt lätt att få ihop vardagen och ibland behöver man ett par extra tusenlappar under en viss period. Genom att ta ett lån på till exempel 60 000 kronor så kan man unna sig själv 5 000 kronor extra i månaden under ett helt år.

Vår poäng är att kreditlån är mycket flexibla och du väljer själv hur och när du vill använda ditt!